Magán egészségügyi szakellátás

Belépés az e-munkaegeszsegugy.hu rendszerbe

Regisztrálni a kiválasztott szolgáltatás alatt lehetséges a szolgáltatásra kattintva.

Antitest-vizsgálat kell a védettségi igazolvány hosszabbításához

Módosult a védettségi igazolványokról szóló rendelet: akiknek lejárt vagy lejárat közeli a védettségi igazolványuk, meghosszabbíthatják, ha igazolják, hogy a szervezetükben található megfelelő számú koronavírus-antitest, közli a Portfolio.

Az igazolás a következőképpen lehetséges: végezni kell egy, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által üzemeltett laboratóriumban egy olyan vizsgálatot, amely igazolja, hogy az illető szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van, illetve az érintettről az EESZT-ben nem tartanak nyilván pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményt, írja a lap.

A módosítás péntek este jelent meg Magyar Közlönyben.

Azoknak, akik igazoltan fertőzöttek voltak, 6 hónapig érvényes a kártyájuk, míg azoknak, akiknél utólag egy ellenanyag-vizsgálat bizonyította be, hogy átestek a koronavíruson, 4 hónapig érvényes. Akik beoltatták magukat, azoknak nem szerepel lejárati idő az igazolványukon, csak az oltás időpontja. Aki azonban nem megy el a második oltására, attól megvonják az igazolvány érvényességét, egészíti ki az információt hvg.hu.(forrás: Portfoliohvg.huMagyar Közlöny)

Elérhetőségek:


Konzulens-B ’97 Bt

Email: szucszs@csoportpraxis.hu
Telefon: +36 56 200 285