Magán egészségügyi szakellátás

Belépés az e-munkaegeszsegugy.hu rendszerbe

Regisztrálni a kiválasztott szolgáltatás alatt lehetséges a szolgáltatásra kattintva.

Sportorvosi vizsgálat

Tájékoztatjuk, hogy egészségügyi szolgálatunk sportorvosi vizsgálatot abban az esetben tud elvégezni, amennyiben a sportoló praxisunkba bejelentkezik, vagy a vizsgálat előtt nyilatkozik arról, hogy be kíván jelentkezni. 
Sportorvosi vizsgálatot csak betöltött 14.életév esetén áll módunkban elvégezni!

“kamu sportolók” sportorvosi vizsgálatáról:

Tisztelt Kollégák!

Tájékoztatásul küldöm Önöknek Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár Asszony Sportszövetségek részére megküldött levelét.

A benne foglaltak nem érintik az eddigi sportorvosi gyakorlatot.

Üdvözlettel:
Dr. Kiss Marianna
OSH vezető sportorvos

From: Szabó Tünde dr.
Sent: Friday, March 26, 2021 2:38 PM
Subject: Versenyengedélyek kiadásának fokozott figyelemmel kísérése

Tisztelt Elnök Asszony!
Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Főtitkár Asszony!
Tisztelt Főtitkár Úr!

Az immár egy éve tartó korornavírus-járvány jelenlegi, harmadik hulláma és annak megállítása eddig soha nem látott áldozatokat követel mindannyiunktól. Sportvezetőként sokat tehetünk a járvány következményeinek elhárítása érdekében, de ehhez minden nap rendkívüli felelősségtudattal kell meghoznunk a magyar sporttársadalom és az egyes sportágak jelenét érintő, de jövőjét befolyásoló nehéz döntéseket.

A rendelkezésünkre álló statisztikai adatok szerint az Önök sportágában az utóbbi időben jelentősen megnőtt azon sportolók száma, akik versenyengedély kiadása érdekében első alkalommal vettek részt sportorvosi vizsgálaton különösen a 18 év feletti korosztályból.

A hatályos járványügyi szabályozás alapján a sporttevékenység korábbi – a járványügyi veszélyhelyzetet megelőző – feltételekkel történő gyakorlására jelenleg csak a versenyszerűen sportolóknak van lehetősége. Ez a korlátozás a hazánkat sújtó egészségügyi veszélyhelyzet miatt, a magyar lakosság egészségének és életének minél hatékonyabb megóvása és a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében került bevezetésre. Ahogy arra már korábban is felhívtam a figyelmet, a kivételi kör megállapításának célja és indoka az, hogy csak azon szűk sportolói réteg tekintetében indokolt a sporttevékenység megszokott módon történő folytatásával a COVID-19 vírussal és mutánsaival történő megfertőződés magasabb kockázati faktorát vállalni, akiknél a versenyekre történő felkészülés más formában nem biztosítható és akiknél ezért a versenyengedély megléte elengedhetetlen.

Ezúton is kérem ezért, hogy a versenyengedélyek iránti kérelmek vizsgálata és kiadása esetén maradéktalanul érvényesíteni szíveskedjenek azt az elvet, hogy versenyengedélyt csak azok a sportolók kapjanak, akik ténylegesen indulnak valamely közeljövőben megrendezésre kerülő, versenyrendszerben szervezett versenyen és az azt szolgáló felkészülésük más módon nem biztosítható.

 Üdvözlettel:
Dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár

COVID-19 pandémiás helyzet Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat Állásfoglalás az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán (2020.05.04.) 

Covid19 fertőzést követő inaktív időszak táplálkozási ajánlásai_OSEI_2021_jan
shakoor2020
Levél sportorvosoknak 11.12
Kommentár 484/2020 (IX.10.) rendelethez
AKTUALIZÁLT állásfoglalás a COVID-19 fertőzött sportolók sportba való visszatérésének kérdésében
10.28. GYERMEK folyamatábra
10.28. FELNŐTT folyamatábra
Sportolói kérdőív
COVID-19 űrlap
Külső-sportorvosi-ELJÁRÁSREND
Készenléti személyes sportorvosi vizsgálatok eljárásrendje

További információ/bejelentkezés:

Rendelés helye: 5000 Szolnok, Baross u. 49-51.

Rendelési idő:

szerda: 15:00-16:00

csütörtök: 15:00-16:00

A vizsgálatokat végzi:

A praxist vezető orvos: dr. Buczkó István

Elérhetőségek:


Konzulens-B ’97 Bt

Email: szucszs@csoportpraxis.hu
Telefon: +36 70 984 1939