Mentális kapacitás felmérések

Érdeklődjön most

Kapcsolat

Mentális kapacitás és neuropszichológiai keresztmetszeti felmérés

A vizsgálat során a neurológiában és a pszichodiagnosztikában elfogadott domainek felmérése történik a Magyar Pszichológiai Társaság által nyilvántartott és minősített pszicho-diagnosztikai mérésekkel, tesztekkel, pszichometriai műszeres és PC alapú tesztekkel.

Mentális kapacitás felmérések

A mentális kapacitás felmérések olyan átfogó értékelések, amelyek azt vizsgálják, hogy az egyén képes-e biztonságosan és szándékosan döntéseket hozni jólétével és más kapcsolódó területeivel kapcsolatban.

A mi megközelítésünk

A Töpler Neuropszichológiai Intézetben személyre szabott felméréseket kínálunk, amelyeket az adott egyénre szabnak, a felmérendő konkrét szükségletek alapján. Szakvéleményt és ennek alapján javaslatainkat tudunk adni.

Tudta?

A dementia korai vagy bevezető szakaszának felismerése számos előnnyel jár. A terápia időben elkezdhető, a progresszió üteme lassítható, a tünetek lefolyása enyhíthető, csökkenthető a dementiához társuló viselkedési zavarok kialakulása. A betegek életminősége javítható, az önállóság tovább megőrizhető. A kialakuló hozzátartozói problémák és az ápolási feladatok elkerülhetők vagy késleltethetők, a jövő mind a beteg, mind a hozzátartozók számára tervezhetőbbé válik. Ugyanakkor a korai felismerés fokozza a betegség stigmatizációs hatását és leginkább az ellátórendszerek túlterheltsége
miatt nehézkes lehet.

diagram_ok

Ki kérhet értékelést?

Szakorvosok mellett olyan felméréseket tudunk végezni, amelyeket ügyvédek, ügykezelők, családtagok vagy magánszemély kér. Ez rugalmas és eseti megközelítésünket tükrözi.

neuropszichológiai kiértékelés 2 jpg

Mit tartalmaz egy értékelési folyamat?

Általában először azt szeretnénk feltárni, hogy az agyműködésben vagy a hangulatban vannak-e olyan károsodások, amelyek befolyásolják a mentális kapacitást. Ezt neuropszichológiai tesztekkel lehet felfedezni. Ezt követően megvizsgáljuk, hogy az egyén mennyire képes megérteni a kapott információkat, képes-e emlékezni erre az információra egy ideig, képes-e bármilyen információt kiértékelni, és hogyan viselkedik ezekkel az információkkal. A mentális kapacitásfelmérés után részletes jelentést készítünk és elküldünk Önnek az eredményeinkről.

Milyen feladatokat fogunk elvégeztetni paciensünkkel ahhoz, hogy az értékelni tudjuk kognitív állapotát?

A kapacitás idő- és kontextusfüggő, ezért a felhasznált feladatok egyénenként eltérőek lehetnek. A kapacitás felmérésére azonban különböző típusú teszteléseket fogunk alkalmazni. Míg az értékelés egyes szakaszai inkább beszélgetéshez hasonlóak, más elemek egy adott feladat elvégzését vagy bizonyos utasítások követését foglalhatják magukban.

Kérdései vannak? Ha bármilyen kérdése van a csapatunkkal való együttműködéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk megtalálni az Ön igényeinek megfelelő személyt.

Scroll to Top