VTS Hírek

Kedves Ügyfeleink, kedves érdeklődők!
 
Amint azt Önök is tudják, a Vienna Test System kimeríthetetlen lehetőségekkel bír. Legújabb hírlevelünkben a sportpszichológia és a neuropszichológia területéről hozunk egy-egy rövid hírt. E mellett bemutatjuk a szinte minden területre ajánlott jolly joker tesztünket, az elsősorban a munkahely és testi-lelki egészség kapcsolatának mérésére alkalmazott AVEM-et.
 Szeretettel,az At Work munkatársai
Tesztbemutató – AVEMmunkahelyi lelki, mentális egészség kérdése mind a munkaadók, mind a munkavállalók szempontjából kardinális, de Magyarországon kifejezetten elhanyagolt kérdés. Az AVEM teszt célja az egészség szempontjából fontos munkahelyi viszonyulások azonosítása. A teszt cégszintű felmérés, munkabiztonsági tesztelés vagy egyéni tanácsadás keretében egyaránt használható.
Négyrészes cikksorozatunkban mindent megtudhat az AVEM-ről: 1 – 2 – 3 – 4
AVEM
Kitekintés a neuropszichológia világába
Az AtWork Kft. és a Vienna Test Systemet is fejlesztő osztrák SCHUHFRIED kutatási együttműködést létesített a szolnoki Töpler Medical Research Centerrel. A Töpler MRC kutatásának célja az alvási apnoe szindrómában (OSA – Obstructive Sleep Apnea) megjelenő kognitív működések vizsgálata, és egy olyan tesztelési eljárás összeállítása, amely alkalmas az OSA betegek esetében a baleseti (pl. közlekedési, munkahelyi) kockázatok azonosítására. A kutatás keretében együttműködő partnerünk számos Vienna Test System teszt magyar normájának elkészítéséhez is gyűjt adatot, amely lehetővé teszi majd a tesztek orvosi alkalmazását hazánkban.
BŐVEBBEN
VTS a hazai sportszervezetek gyakorlatában
A sport – versenysport – az a terület, ahol kifejezetten napi gyakorlat a teljesítmény adatokban történő kifejezése. Talán ez is oka annak, hogy az elmúlt években fokozódott a sportszervezetek, szövetségek, akadémiák, intézetek érdeklődése a Vienna Test System (VTS) iránt. A VTS több mint 20!, a sportpszichológia számára releváns teszttel támogatja a versenyzők felkészülését, a pontos diagnosztikának köszönhetően az egyes jelenségek mögötti okok megértését a szülők, szakemberek számára. A rendszer az egyéni sportok – tenisz, judo, asztaliteszinsz, sakk, … – és csapatsportok – kézilabda, kosárlabda, futball, … – számra egyaránt kínál megoldást, legyen az igény akár csak egyetlen terület felmérése vagy akár átfogó képesség, teljesítmény, személyiség mérés. 
A mérés mellett akár a szakemberek, akár a sportolók felé sportszakpszichológusi támogatást is nyújtunk.
VTS sport
Scroll to Top